Arvoisat asiakkaani!

​Vallitsevassa tilanteessa olen töissä normaalisti ainakin toistaiseksi.
Seurailen tilannetta ja ohjeistuksia. 

Työni vaatii normaalistikin huolellista aseptiikkaa,
ja esimerkiksi hierontapöytä puhdistetaan joka asiakkaan jälkeen ja pesen käsiäni paljon.
Myös muiden pintojen (esim. ovenkahvat, maksupääte ym.) puhtauteen kiinnitetään huomiota,
mutta nyt erityisen paljon. 

Kehoitan teitä perumaan aikanne matalalla kynnyksellä, mikäli teillä on pieniäkään oireita tai jos olette mahdollisesti altistuneet virukselle. Ethän myöskään tule hierontaan,
jos olet viimeisen kahden viikon aikana ollut ulkomaanmatkalla epidemia-alueella.

Toistaiseksi käytössä ovat poikkeukselliset peruutusehdot ja
myöskään samana päivänä perutuista ajoista ei veloiteta lainkaan maksua.

Tehdään kaikki parhaamme, jotta epidemia saataisiin mahdollisimman pian kuriin ja pidetään toisistamme huolta! 

Terkuin Heidi 

 • Klassinen hieronta
 • Akupunktio
 • Ultraäänihoito
 • TNS-sähköhoito
 • Kinesioteippaus
 • Purentalihasten hieronta

Hierontapiste Musculus Hanhivaara

Koulutettu hieroja Heidi Hanhivaara tarjoaa laadukasta hierontaa ja kipuhoitoja Tornion keskustassa osoitteessa Torikatu 9.
Hierontapisteessämme voitte nauttia rennosta ilmapiiristä ja asiantuntevasta palvelusta. Hoitolamme on viihtyisä ja nykyaikainen sekä sijainniltaan hyvällä paikalla.

Ennen hierontaa laaditaan yhdessä asiakkaan kanssa hänen oireidensa jaantamiensa tietojen perusteella hoitosuunnitelma, jossa keskustellaan hoidon tavoitteista ja päätetään muunmuassa, mitä alueita hieronnassa käsitellään ja olisiko tarpeen käyttää hieronnan tukena myös muita hoitoja. Hoito toteutetaan aina asiakkaan toiveita kuunnellen.

​Toivotan teidät tervetulleeksi hyvän palvelun Hierontapiste Musculukseen.

Klassinen hieronta

-Pyritään rentouttamaan kireitä lihaksia ja lievittämään kipua, lisäämään liikkuvuutta
 

-Voi vähentää turvotusta, vilkastuttaa aineenvaihduntaa

-Rentouttaa ja rauhoittaa myös psyykkisesti, lievittää stressiä

-Myös rasituksen jälkeinen palautuminen voi nopeutua

​-Hieronnan tukena voidaan käyttää myös kylmä- ja pintalämpöhoitoja asiakkaan tilanteesta riippuen esim. kivunlievitykseen tai lihasten rentouttamiseen

Hieronta ei sovi hoitomuodoksi, jos sinulla on jotain seuraavista:

-Pahanlaatuinen kasvain, syöpä, verenvuototauti, ihosairaudet, jalkasieni, tyrä, iskeeminen kudos/makuuhaava, spastinen halvaus, ihon tunnottomuutta, laskimotukokset, suonikohjut, pinnalliset verisuoniproteesit, hoitamaton korkea verenpaine, infektiosairaudet, kuume, akuutti reuma, kihti, vaikea osteoporoosi, palo- ja paleltumavammat, ärtyneet luomet, kystat, syyhy, humalatila tai krapula.

Purentalihasten-hieronta

-Purentaongelmat, hampaiden narskutus, muut suun jännitystilat voivat aiheuttaa päänsärkyä ja niskakipuja, jopa migreeniä

-Purentalihasten hieronnalla haetaan rentoututusta ja helpotusta niistä mahdollisesti aiheutuviin vaivoihin

-Hoidossa käsitellään niskan ja kaulan alueen lihakset, purentalihakset ja pään alue.

Akupunktio

Akupunktio on vanha, kiinalainen hoitomuoto. Kiinalaisittain hoito perustuu meridiaaneihin, joilla kulkee energiavirtauksia. Meridiaanit muodostavat verkoston, joka ylläpitää kehon kuntoa ja kipuoireiden tai sairauden ajatellaan kiinalaisittain johtuvan energian tukkeutumisesta näillä meridiaaneilla.

Akupunktiohoidossa ihoon pistetään pieniä, ohuita neuloja meridiaaneilla sijaitseviin akupisteisiin, jotka ovat anatomisia pisteitä iholla, lihaksessa tai lihaskalvossa. 

​Nykyään akupunktiota käytetään myös länsimaisessa lääketieteessä ennen kaikkea kivun lievitykseen. Akupunktion on tieteellisesti todettu lievittävän kipua eri tavoilla. Kivun lievitys perustuu kipua lievittävien aineiden lisääntymiseen kehossa ja kipuviestin kulun estämiseen. 

Akupunktiota voidaan käyttää kehon erilaisten kiputilojen hoitoon kuten niska-hartia-kivut, päänsärky, erilaiset selkäongelmat, alaselkäkivut, issias, tenniskyynärpää, rannekanavaoireet, olkapääongelmat, nivelkivut jne.

Lisäksi sitä voidaan käyttää mm. rentoutumiseen ja uniongelmiin.

Hoitoja voidaan antaa joko erikseen tai hieronnan yhteydessä. Hoitoaika on noin 20-45min.

Milloin ei hoitoon: diagnosoimaton sairaus, psykoosi, ihoinfektiot, syöpä

TENS-sähköhoito

-Hoitoa annetaan elektrodien kautta, jotka on aseteltu suoraan iholle.
Hoitoaika on 30 – 45min.
Sähköhoitoa voidaan
käyttää erilaisissa kiputiloissa.

Ei hoitoon:
-Sydämentahdistin, sydänlihassairaudet, epilepsia, aivoverenkierron häiriötilat, raskaus, ihosairaudet, infektiot, kuume, tunnoton alue

Kinesioteippaus

-Erilaisiin tuki- ja liikuntaelimistön
ongelmiin kuten kiputiloihin,
liikemallin tai lihastoiminnan häiriöihin, turvotustiloihin ym.

-mm. kivun lievittyminen,
nivelliikkuvuuden lisääntyminen, asennonhallinnan kohentuminen, verenkierron ja
imunestevirtauksen vilkastuminen,
liikemallin normalisoituminen, haitallisten liikesuuntien välttäminen

Ultraäänihoito

-Hoitoaika riippuu hoidettavasta alueesta, yleensä 2-10min/puoli.
 

-Esimerkiksi lihaskireyksiin, nivel-,lihas- ja jännekontraktuurien hoitoon, limapussin, jännetuppien tai epicondylien tulehdusten hoitoon, vammoissa turvotuksen vähentämiseksi, nivelrikossa kivunlievitykseen, hermojen pinnetilojen hoitoon, selkärankareumassa kivunhoitoon, arpikudoksen hoitamiseen

-Pulsoivaa uä:tä voidaan käyttää akuuteissa tiloissa

Ei hoitoon:
-Tunnottomat ihoalueet, iskeeminen kudos, pahanlaatuiset kasvaimet, verenvuototaipumus, sydänsairaus
-Jos sinulla on sydämen tahdistin tai olet raskaana, kerrothan siitä hoitosuunnitelmaa laatiessa
-Sädehoidon jälkitilassa lääkärin luvalla noin 6kk jälkeen

Ota yhteyttä

Hierontapiste Musculus
Koulutettu hieroja Heidi Hanhivaara
Torikatu 9
95400 Tornio
Puhelin: 040 631 1310
Email: info@kauneus-hieronta.fi

Puhelimeni on äänettömällä hoitojen aikana,
soitan takaisin heti vapauduttuani.

Tarjoamamme hierontapalvelut 

Eikö sinulla ole mitään tekemistä viikonloppuna? Miksi et vierailisi klinikallamme ja kokisi rentouttavaa vartalohierontaa? Se ei ehkä ole ilmeistä, mutta 30 minuutin vartalohieronta vastaa 7-8 tunnin unta. 

Kehohieronnan edut Vartalohieronta 

ei ole vain tapa rentoutua, vaan se myös edistää mielen ja kehon terveellisyyttä. Itse asiassa tässä on hyvän vartalohieronnan edut:  

Liiku kuin balerina; Parantaa joustavuutta 

Jos sinulla on vaikeuksia taipua, vartalohieronta auttaa varmasti löysäämään lihaksiasi. Se myös vapauttaa lihasjännitystä varovasti, jotta nivelet ja jänteet eivät aiheuta kipua tai rasitusta.

Huuhtele se pois; Poistaa toksiinit  

Yksinkertainen hieronta pehmentää lihastesi pehmytkudoksia vapauttamaan kehon myrkkyjä. Tämä vahvistaa immuunijärjestelmääsi ja auttaa stimuloimaan ruoansulatusta.  

Hyvää unta; Parantaa nukkumismallia 

Hyvä hieronta rentouttaa jännittyneitä lihaksia ja lisää mielialaasi. Tämä on myös syy, miksi hierontahoidon pitäisi olla tehtäväluettelosi lopussa. Tämä on sinun mennä suoraan nukkumaan! Tulet varmasti rakastamaan kuinka rento kehosi on seuraavana aamuna. 

Sileä verenkierto; Parantaa verenkiertoa 

Sen lisäksi, että vapautat jännityksen lihaksistasi, se myös löystyy, mikä lopulta stimuloi asianmukaista verenkiertoa. Oikea verenkierto voi myös vähentää stressiä, väsymystä ja jopa parantaa kehon aineenvaihduntaa. 

Rentoudu; Vähentää stressiä 

Ei ole epäilystäkään siitä, että vartalohieronta on yksi parhaista tavoista hoitaa itseäsi. Se ei vain saa kehosi rentoutumaan, vaan myös parantaa emotionaalista ja henkistä tilaa. Hieronnan ei ole tarkoitus olla tuskallista. Ilmoita hierontaterapeutille, jos paine on liian suuri sinulle. 

Huippuhieronta, jonka sinun pitäisi tietää 

Uskokaa tai älkää, vartalohierontaa pidetään yhtenä vanhimmista vanhan koulun korjaustoimenpiteistä. Itse asiassa se on ollut olemassa useita vuosikymmeniä. On myös paljon tietoja, jotka osoittavat, että esi-isämme käyttivät sitä myös yhtenä lääkehoitona. Tässä on erilaisia ​​vartalohierontatyyppejä, jotka sinun tulisi tietää: 

Pureskeleva lihashieronta 

Se on hierontatyyppi, joka lievittää niska- ja leukakipuja puremisongelmien ja hampaiden kiristämisen takia unen aikana. Tämän tyyppinen hoito estää myös leukasi lukkiutumisen. 

Syvä kudoshieronta 

Se on hieronta, joka keskittyy sidekudosten ja lihasten syvempiin kerroksiin. Hitailla kiinteillä aivohalvauksillaan se lievittää toistuvia lihasjännityksiä, korjaa ryhtihäiriöitä ja lievittää kivuliaita lihaksia. Vaikka se vie tavallista kauemmin, se on täysin sen arvoista! 

Kuumakivihieronta

Jos etsit ainutlaatuista hierontaelämystä, sinun kannattaa ehdottomasti mennä kuumakivihieronnan kanssa. Siellä käytetään lämmitettyjä sileitä pyöristettyjä basalttikivejä. Parasta näissä kivissä on se, että se auttaa lihaksia lämmetä. 

Ruotsalainen hieronta 

Parasta tässä hieronnassa on, että se peittää koko kehosi voimakkailla aivohalvauksilla. Kireiden ja tiukkojen lihasten lievittämiseksi käytetään pehmeitä, pitkiä, vaivaavia ja naputtavia aivohalvauksia. Mikä tekee tästä hieronnasta suosittua muiden keskuudessa, on se, että se voi olla sekä rentouttava että virkistävä. 

Aktiivinen vapautushoito  

Jos olet urheilija, tarvitset sellaisen hieronnan. Tämä johtuu siitä, että se keskittyy vapauttamaan rakennettuja arpikudoksia syvissä lihaksissasi. Se on tarkoitettu myös aktiivisen elämäntavan omaaville.   

Thai-hieronta

Se on hierontatyyppi, jossa yhdistyvät jooga, passiivinen venytys ja puristushieronta. Parasta tässä hieronnassa on, että se parantaa verenkiertoa ja virkistää kehoa. Hierontaterapeutti käyttää myös rytmistä kompressiota pitkin energiaviivaa joustavuuden parantamiseksi. 

Raskaushieronta

Tämän tyyppinen hieronta voi lievittää nilkkojen turvotusta ja alaselän kipua. Se on myös sellainen hieronta, jossa terapeutin on oltava sertifioitu. Näin varmistetaan, että äiti ja vauva ovat turvallisia ja tuettuja. 

Käynnistyspistehieronta 

Se on hierontatyyppi, joka keskittyy alueisiin, joista tunnet kipua tai aiheuttaa epämukavuutta. Parasta siinä on, että se on yhdistelmä ruotsalaista ja syväkudoshierontaa. Se on kuin lyödä kaksi lintua yhdellä kivellä! 

Vyöhyketerapiahieronta 

Tämän tyyppinen hieronta käyttää kehokarttaa paikantamaan kehosi painealueet. Esimerkiksi jaloissasi ja kämmenissäsi on paineita, jotka stimuloivat tiettyä elintä tai ruumiinosaa.  

Shiatsu-hieronta 

Tämän hieronnan tekee erilaiseksi kuin se, että se stimuloi akupainetta palauttamaan tasapainon ja parantamaan energian virtausta. Sinun on myös käytettävä löysiä vaatteita, koska ne eivät käytä öljyä tai voidetta. Tämän tyyppinen hieronta voi auttaa myös unettomuudessa ja pahoinvoinnissa.

Aromaterapiahieronta 

Se muistuttaa ruotsalaista hierontaa, mutta sisältää eteerisiä öljyjä. Se voi myös rauhoittaa jännittyneitä lihaksia ja parantaa ruoansulatuskanavaa. Sinun on kuitenkin varmistettava, että et ole allerginen eteerisen öljyn ainesosille. Voit myös pyytää, jos haluat käyttää tiettyjä eteerisiä öljyjä.

Tässä ovat erilaisia eteerisiä öljyjä soveltuvat vartalohierontoja: 

 • piparminttu eteerinen öljy se luo viileä ja kihelmöinti iholla
 • Laventeli eteerinen öljy se puhdistaa ja rauhoittaa pieniä ihoärsytystä 
 • kuumepuu olennaista öljyn- se vapauttaa jännittynyt lihaksia ja elvyttää teidän iho 
 • Basil olennaista öljyn- se parantaa ruoansulatuskanavan, rauhoittaa lihassärky, kasvattaa valppautta, ja parantaa mielialaa 
 • Rosemary eteerinen öljy sillä on rauhoittava tuoksu, joka tyhjentää mielen ja rentouttaa lihaksia 
 • Lime olennaista öljyn- sillä on kohottava tuoksu stimuloi aistejasi 
 • Inkivääri-eteerinen öljy- se lievittää pahoinvointia ja alhaisempia tulehduksia 
 • Kanelinkuoren eteerinen öljy- se kosteuttaa ihoasi 

Useimmin esitetyt kysymykset 

Vaikka kehohierontahoitoja onkin paljon klinikoilla, on vielä paljon kysymyksiä siitä, mitä tehdä ennen hierontaa, sen aikana ja sen jälkeen … erityisesti ensikertalaisille. No, tässä on joitain usein kysyttyjä kysymyksiä: 

Pitääkö minun käydä suihkussa ennen hierontaa?

Sinun ei todellakaan tarvitse käydä suihkussa ennen hierontaa. Sinun tarvitsee vain olla puhdas ja vapaa minkäänlaisista hajuista ja tuoksuista. On myös parasta käyttää mukavimpia vaatteita. 

Pitääkö minun ottaa pois alusvaatteet? 

Alusvaatteiden poistaminen riippuu haluamastasi hierontatyypistä. Vartalohoidoissa, kuten ruotsalainen hieronta, syväkudoshieronta, kuumakivihieronta ja raskaushieronta, on suositeltavaa poistaa alusvaatteet. Se on kuitenkin edelleen sinun tehtäväsi.  

On myös parasta välttää tiiviitä alusvaatteita, koska ne voivat estää hierontaa varsinkin, jos sinulla on epämukavuutta alaselässä, pakaroissa tai lanteissa. Sinun ei tarvitse huolehtia altistumisesta, koska hierontaterapeutimme varmistavat, että sinua peittää lakana tai pyyhe. 

Voinko valittaa, jos paine ei riitä? 

Joo. Voit ehdottomasti valittaa, jos et ole tyytyväinen paineeseen. Itse asiassa kannustamme kaikkia vieraitamme ilmoittamaan avoimesti hieronta-asetuksistaan. On parasta ilmoittaa asiasta meille heti. 

Onko kunnossa puhua hierontaterapeutin kanssa hieronnan aikana?

Ei ole mitään vikaa, jos haluat keskustella hierontaterapeutin kanssa koko istunnon ajan. On kuitenkin parasta antaa itsesi tulla hiljaa ja rento. Anna mielesi lentää jonnekin samalla kun nautit parhaasta hierontahoidosta.

Voit aina kommunikoida, jos tunnet epämukavuutta. 

Mitä minun pitäisi tehdä hieronnan jälkeen?

Hieronnan jälkeen on parasta antaa mielellesi ja kehollesi aikaa hyödyntää ne täysin. Sinun ei myöskään tarvitse pukeutua ja mennä heti ulos ovesta, koska meillä on runsaasti aikaa istuntojen välillä. 

Ota siis aikaa ja varmista, että hyödynnät sen parhaalla mahdollisella tavalla. 

Entä jos nukahdin hieronnan aikana? 

Ei ole mitään vikaa, jos haluat nukkua. Sinun ei myöskään tarvitse olla hämmentynyt siitä. Se on itse asiassa merkki siitä, että nautit hoidosta.  

Entä jos minusta tuntuu epämukavalta makaa alaspäin? 

Jos tunnet olosi epämukavaksi, on parasta kertoa asia heti hierontaterapeutillesi, jotta voimme tarjota sinulle mukavuuksia. Voimme myös siirtää sinut toiseen huoneeseen pyynnöstä ja hyväksynnällä. 

Onko kunnossa käyttää hierontaa? 

Jep. Voit käyttää hieronnan jälkeen. On kuitenkin parasta pysyä rento ja rentoutua mukavassa sängyssä. Voit myös rentoutua saamalla kasvohoitoja kuulemisen jälkeen Maria Alatalon kanssakosmetologi. 

Mitä odotat? Käytä mukavimpia vaatteita ja vieraile klinikallamme!